Topplista på 5 naturliga och effektiva ansiktsmasker + ett supertips på hur du får bort pormaskar direkt!

Att ha en massa finnar och pormaskar i ansiktet kan sänka ens självförtroende och självkänsla till botten. En del av problemet kan bero på gener men oftast är anledningen stress, dålig kost, för mycket alkoholkonsumtion eller att man röker/snusar. Men det är faktiskt väldigt enkelt att göra något åt sin problemhy! Först och främst ska man givetvis se över sin livsstil och om det är något negativt som man kan ändra på/ta bort där. Det är även extremt viktigt att se över sin kosthållning då skönhet kommer inifrån. Du kan göra allt rätt utanpå din kropp men sitter du och trycker i dig chips, godis, läsk och kakor så kan vi garantera en sak, din hy lär aldrig bli bättre!

Läs även: Bli gladare samt få bättre hy med mat från den här topp 20 listan >>>

Där finns idag oändligt många ansiktskrämer (oftast svindyra) som många av oss använder. Problemet med dessa är att de allt som oftast innehåller kemiska substanser som vår hud definitivt inte mår bra av. Vi här på Superhälsa.se kunde utan tvekan ha tjänat bra med pengar genom att marknadsföra sådana krämer till er läsare men vi själva älskar när det är naturligt och ingenting annat. Just därför har vi testat, utvärderat och nu sammanställt en topplista på de 5 bästa hemmagjorda ansiktsmaskerna som både är billiga och framförallt, supereffektiva för alla hudtyper!

Vår topp 5 lista

1 - Den första ansiktsmasken är en så kallad anti-aging-mask och därmed perfekt för dig som vill ha ett lite mer ungdomligt utseende. Du behöver följande:

  • 5 droppar arganolja (Vi rekommenderar starkt den här arganoljan som håller högsta kvalitet)
  • 1 msk naturell yoghurt (fetthalt 3%)
  • 1 tsk honung

Tvätta ansiktet lite lätt med varmt vatten, blanda ihop samtliga ingredienser och lägg på masken och skölj sedan av efter ungefär 15-20 minuter med ljummet vatten. Just arganoljan är den absolut viktigaste komponenten då den sägs motverka åldrande hy på ett fantastiskt sätt. Så se till att alltid ha den hemma!

2 - Här är ett mycket bra budgetalternativ när det gäller att motverka och förebygga uppkomsten av akne. Men är du ute efter "the holy grail" så ska du direkt hoppa över till punkt 3 på den här listan. Vi fick själva helt makalösa resultat med den! Men till denna mask behöver du:

  • Äggvita (1 msk)
  • Nypressad citronjuice (1 msk)
  • Honung (1 msk)

Blanda ihopa allt noggrant och lägg på masken. Skölj av med ljummet vatten efter 15 minuter eller när det har torkat. Det sista du ska göra är att skölja ansiktet med kallt vatten så att porerna kan stängas igen. Görs inte detta blir porerna direkt exponerade för onödiga kemikalier som yr runt i luften och därmed ökar chanserna att du får fler finnar.

3 - Vi har såklart inte testat allt, men den här ansiktsmasken kan vara den allra bästa om man vill bli av med sin akne för gott! Tar den inte förstaplatsen så hamnar den utan några som helst tvivel bland topp 3 i världen.. Vi blev helnöjda! För att prova på den här måste du ha följande:

ansiktsmask mot pormaskar och finnarSe till att blanda allt väldigt noga, skölj ansiktet med varmt vatten så porerna öppnar upp sig, lägg på masken och låt den verka i 20 minuter, skölj därefter av allt med ljummet vatten och avsluta med iskallt vatten. Då man både behöver mandelolja och Aloe Vera Juice blir den här hemmagjorda ansiktsmasken lite dyrare men med tanke på vilka resultat man får är det värt varenda krona!

4 - Besväras du av mörka ringar under ögonen och/eller rynkor så har du precis hittat en hemmagjord ansiktsmask som kan göra underverk för dina problem! Endast två ingredienser behövs och dessa är:

Blanda och applicera sedan masken på ditt ansikte. Låt den sedan sitta på i 20 minuter för bästa resultat. Detta är en skonsam ansiktsmask som inte torkar ut huden så testa gärna varje dag i en veckas tid. Du lär märka en stor skillnad!

5 - Många lider av torr och irriterad hud och då inte minst under höst- och vinterhalvåret. Därför vill vi gärna tipsa om en uppfriskande och mjukgörande ansiktsmask som bland annat många kändisar har som favorit:

  • Jordgubbar (2-3 stycken)
  • Honung (1 msk)
  • Avokado (1/4)

Mosa ner allt till en kräm och lägg på ett tjockt lager. Lägg gärna gurkskivor på ögonen (bra för svullna ögonlock) och låt det sitta på i 20 minuter. Efter avsköljning så kommer du att ha otroligt len och fin hy!

Bli kvitt dina pormaskar för evigt

Behöver inte vara svårare! Vi hade inte en aning om innan vi testade att gelatin och mjölk kunde vara så kraftfulla tillsammans när det gällde att eliminera pormaskar. Utförlig förklaring i text om hur du exakt ska gå tillväga finns att läsa här

Hoppas att den här artikeln har gett dig inspiration samt motivation och som sagt, du måste bara testa ansiktsmask nummer 3! Den är helt magisk och du lär bli helt såld på den. Glöm inte att kommentera här nedanför om du provar någon hemmagjord ansiktsmask som vi rekommenderar, hade varit superkul att höra vad du tycker och tänker!

23 Aug 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)