Få bort/minska mörka ringar under ögonen med dessa supereffektiva tips!

Miljontals människor i världen har/eller får någon gång under livet problem med mörka ringar under ögonen och det är inget som uppskattas då man ser trött och sliten ut i ansiktet. I många fall sker det på naturlig väg då man blir äldre och huden under ögonen blir då tunnare och mer känslig (blodkärlen syns lättare då) men där finns även en rad andra faktorer som kan spela en stor roll. Inte minst om man är yngre och redan har fått mörka ringar alternativt "trötta påsar" under sina ögon.

Men misströsta ej. Det är nämligen fullt möjligt att på egen hand drastiskt minska eller helt och hållet få bort sina mörka ringar och vi här på Superhälsa.se tänkte ge dig några supereffektiva tips som vi själva har testat och utvärderat under en längre tid.

Varför uppstår mörka ringar under ögonen ?

Anledningarna till detta kan vara många men de allra vanligaste är:

 • Sömnbrist
 • Stress 
 • Socker/Koffein/Alkohol
 • Dåliga kostvanor
 • Rökning

Ganska logiska anledningar men tyvärr har många en tendens att blunda för verkligheten. Även sjukdomar, allergier osv kan vara en starkt bidragande orsak men dessa 4 punkter är utan tvekan allra vanligast.

Så motverkar du mörka ringar under ögonen

Företag säljer svindyra krämer till konsumenter som är på jakt efter den där "mirakelkuren" som ska motverka problemet på nolltid men både du och vi vet att det inte riktigt fungerar så i verkligheten... Oftast blir man besviken och lite fattigare. Där finns fantastiskt effektiva huskurer som i 95% av fallen är bättre än en hudkräm för flera hundrakronor och några av dessa tipsar vi om lite längre ner i denna text. Men börja med att försöka följa tipsen här nedanför så har du redan kommit en bra bit på vägen vill vi lova. 

 • Sträva efter att sova 7-8 timmar per natt. För lite sömn gör så att dina blodådror under ögonen utvidgas och därmed får du snabbt en mörkare nyans under ögonen. 
 • Stressa inte så mycket. Vid stress ökar du din blodtillförsel till dina inre organ och då får huden i ansiktet betala priset genom att den automatiskt bleknar med tiden. Då syns dina mörka ringar ännu tydligare!
 • Dra ner rejält eller sluta helt med de 3 "bovarna" socker, koffein och alkohol. Förutom koffein (i små mängder) så bidrar socker och alkohol inte med något positivt överhuvudtaget. 
 • Ät en allsidig kost som är späckad med vitaminer, mineraler och antioxidanter. En kosthållning som är rik på vitaminerna B, C och K har visat sig kunna reducera mörka ringar på ett effektivt sätt.
 • Skippa saltet! En alltför saltrik kost kan försämra din blodcirkulation och det gör även så att din kropp binder vätska. Något som kan ge påsar under ögonen samt mörkare nyanser. 
 • Fimpa cigaretterna. Precis som med salt så orsakar röken som du drar in i lungorna att du får extremt mycket sämre blodcirkulation. Sen finns där även en rad andra nackdelar med rökning som nog de flesta känner till. 
 • Genom en aktiv livsstil med t.ex regelbundna promenader/lätt löpning. En så enkel sak som frisk luft kan göra underverk för din hud i ansiktet och med regelbunden träning ökar du din blodtillförsel i hela kroppen.
 • Drick minst 2 liter vatten om dagen (8 glas). Det motverkar uttorkning av huden och därmed bekämpar det att du får mörka ringar under ögonen på ett skonsamt sätt. 

Effektiva huskurer mot besvären

 1. Kokosolja är en makalöst bra produkt som vi verkligen älskar! Man kan nämligen använda den på så många olika områden och så även när det gäller att reducera mörka och trist ringar under ögonen. Innan läggdags så tar du lite kokosolja och smörjer på under ögonen så det kan verka under natten. Efter 2 veckor kommer du garanterat att se resultat!
 2. Ögonbehandling med tomat och citron. En absolut favorit! Vi testade även "ögonplåstret med citron och gurka" men det var definitivt inte lika kraftfullt. Billigt, bra och nästintill gratis!
 3. Och sist men inte minst så vill vi rekommendera persilja som är oerhört rikt på järn, vitamin C och vitamin K. En perfekt blandning för att få bukt med de irriterande mörka ringarna. Blanda bara persiljan med varmt vatten och låt stå och svalna en stund. Fukta sedan 2 stycken pads och lägg på vardera öga i ungefär 15-20 minuter. 

Här är en kräm som är rik på K-vitamin men som kostar 784 kr (priset när detta skrevs). Vårt råd: LÄGG INTE PENGAR PÅ SÅNA KRÄMER! Testa då istället punkt nummer 3. Persilja med varmt vatten. Persilja innehåller garanterat mer K-vitamin än den krämen...

12 Apr 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)