Topp 20 lista på vilka hälsoeffekter du får genom att dricka kaffe

Är du vuxen och bor i Sverige så är chansen ganska stor att du dricker kaffe. 3/4 svenskar intar nämligen "det svarta guldet" varje dag och det innebär i sin tur att vi placerar oss inom topp 3 listan på vilka länder som dricker mest i hela världen! Det är med andra ord en väldigt folkkär dryck som för många är snudd på "helig". Kaffe har även utvecklats till att bli en oerhört viktig faktor när det gäller att umgås med vänner och bekanta då de flesta mer än gärna avnjuter en kopp tillsammans med någon vare sig det är ute på stan eller hemma hos.

Det har genom åren publicerats en rad olika studier på vad kaffe har för positiva hälsoeffekter på våra kroppar och de flesta forskare är eniga om att drycken har en välgörande effekt om man intar den i måttliga mängder. Med andra ord, goda nyheter för alla kaffeälskare där ute!

Vi här på Superhälsa.se är självklart också väldigt förtjusta i denna härligt varma dryck så just därför har vi sammanställt en topp 20 lista på vilka positiva effekter kaffe har på din hälsa och ditt välmående genom livet. Tips: Drick en kopp nybryggt kaffe samtidigt som du läser vår lista. Vi kan garantera att du avnjuter den på ett helt annat sätt än tidigare!
/kaffe.jpg

 1. Enligt experter så har kaffe en positiv inverkan på din intelligens såväl som din mentala förmåga såsom minne, koncentration, att ta egna initiativ osv.
 2. Dricker du 3 kaffekoppar eller fler om dagen ? En studie (som varade i 20 år) klargjorde att risken då är mindre att drabbas av hudcancer. Studien gällde endast kvinnor. 
 3. Cirka 2 kalorier. Där har du vad en kopp svart kaffe innehåller. Därmed kan du med gott samvete fortsätta dricka även fast du t.ex vill gå ner i vikt.
 4. Våra kära kaffebönor är smockfulla med så kallade antioxidanter som man bland annat kan få i sig genom all sorts kål, grönsaker, frukt/bär samt nötter och frön.
 5. Enligt en amerikansk studie (400.000 personer deltog) så kan ett par koppar per dag förlänga livet för lite äldre människor.
 6. Risken för att drabbas av stroke och andra hjärt och kärlsjukdomar minskar om du regelbundet dricker kaffe varje dag.
 7. 43%. Så mycket minskar du risken med att få vissa typer av cancer om du dricker 2 eller flera kaffekoppar per dag. 
 8. Lätt för att bli deprimerad och nedstämd ? Kvinnor som dricker 4 koppar kaffe eller mer per dag löper 20% mindre risk för att bli just detta! Forskare tror att det är koffeinet som bidrar till denna positiva effekt.
 9. Kaffe (såväl som te med koffein) skyddar mot utveckling av så kallad fettlever samt skrumplever enligt forskning.
 10. Din fettförbränning kan öka med hela 29% och det är tack vare koffeinet. Men detta gäller bara om du är aktiv och rör på dig. Du kan alltså inte förvänta dig samma resultat genom att sitta still och dricka kaffe.
 11. Vill du komma i bättre form och få bort överflödigt fett snabbare ? Kaffe gör så att kroppsfettet kan "brytas ner" på ett enklare sätt och sedan användas som energi vid t.ex fysisk träning.
 12. Enligt olika forskningsstudier ökar hjärnaktiviteten hos en person som dricker kaffe. Detta påverkar i sin tur en rad olika kognitiva funktioner i vår hjärna på ett positivt sätt.
 13. Visste du att konsumtion av det "svarta guldet" förebygger och motverkar diabetes typ-2 ? Läkartidningen.se har publicerat en ganska intressant artikel om just detta. 
 14. Risken för att drabbas av demens/Alzheimers minskar enligt en forskningsstudie som ett team ifrån Finland slutförde./ma-bra-genom-att-dricka-kaffe.jpg
 15. Detsamma gäller för Parkinsons sjukdom. Här har kaffeälskare störst fördelar gentemot de som inte dricker alls. Anledningen stavas koffein som så många gånger förut.
 16. Det nämndes att fettförbränningen påskyndas vid intag av kaffe men andra fördelar är att styrkan förbättras, muskeluthålligheten ökar och även att din prestanda vid t.ex tidig morgonträning blir högre!
 17. Kaffe får ditt hjärta att jobba lite extra och det påverkar blodtillförseln på ett positivt sätt. 1-2 koppar om dagen minskar risken för hjärtsvikt med hela 11%
 18. Har du ofta huvudvärk ? Enligt studier ifrån USA så ger en kombination med ibuprofen och kaffe en mycket fördelaktig effekt mot besväret.
 19. Ont i kroppen ? Smärtstillande tabletter i samband med kaffe sägs bättra på effekten med hela 40% enligt en forskningsstudie.
 20. Här kommer ett riktigt bra huskurtips till alla kvinnor som besväras av celluliter. Då flera dyra krämer som påstås ta bort celluliter ofta innehåller koffein så kan man massera in avsvalnad kaffesump på sina problemområden då koffeinet sägs kunna dra ut vatten ifrån fettcellerna och jämna till.

 

 Video på hur kaffe påverkar dig och hur mycket koffein en kopp innehåller

Kaffe kan faktiskt vara ohälsosamt för dig om du överkonsumerar

11 Nov 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)