Kokosolja - En av världens bästa och nyttigaste råvaror!

På senare år har den omtalade kokosoljan formligen exploderat i popularitet och anledningen är enkel då den kan användas till så otroligt mycket! Användningsområdena varierar kraftigt och det kan vara allt ifrån att äta den till att göra hårinpackningar för att få ett vackert och glansigt hår som alla kvinnor drömmer om. Vi som arbetar bakom Superhalsa.se är väldigt förtjusta i kokosolja (som även kan benämnas som kokosfett) och vi använder den framförallt till två olika saker.

Det första vi gör är att intaga 2-3 matskedar av Cocosa Extra Virgin kokosolja varje dag. För att inte det ska bli för mycket på samma gång så rekommenderar vi 1 matsked till frukost, lunch och sist men inte minst, efter middagen på kvällen. Detta kommer att hålla ditt blodsocker på en jämn och stabil nivå under hela dagen och även ditt humör kommer garanterat att toppas! Många har svårt för att äta kokosoljan rätt upp och ner men ett bra tips är då att göra en hemmagjord bärsmoothie där man har i en matsked. Fantastiskt gott och inte minst otroligt nyttigt!

Det andra involverar ämnet hudvård. Kokosolja gör huden extremt mjuk och den sägs även reducera rynkor på ett effektivt och skonsamt sätt. Under de kyliga höst och vintermånaderna är det perfekt att t.ex göra en ansiktsmask då många har problem med torr hud. Oljan mjukar upp och återfuktar på ett väldigt bra sätt. Många använder den även enbart under ögonen för att minska svullnad, svarta påsar eller rynkor. Smörj på lite innan du ska gå och lägga dig och testa själv! Du lär märka skillnad inom snar framtid. 

Listan kan givetvis göras ännu längre än bara dessa två punkterna men detta är vad vi använder vår kokosolja till. På bara 1 vecka (under december månad 2014) så märktes det en markant skillnad på huden efter att ha kört en "kokosmask" i ungefär 20 minuter både på morgonen och kvällen. Huden blev slätare och mer livfullare kändes det som. Med andra ord, dyra hudvårdskrämer kan slänga sig i väggen så köper du fortfarande dessa bör du tänka om snarast och testa en uppfriskande ansiktsmask bestände av 100% kokos.

Mättat fett = Farligt ?

Kokosolja består till största delen av mättat fett och varför ska man då egentligen äta det ? Mättat fett är ju skadligt för våra kroppar ? Korrekt, men mättat fett brukar delas in i 3 olika kategorier och skillnaden är enorm! Mer info om vilka de 3 olika kategorierna är hittar du genom att läsa den här artikeln från Wellness. 

Användning av kokosolja - Topp 20 lista!

Som du nog har förstått vid detta laget så är användningsområdena många och har man bara lite fantasi så är Cocosa Extra Virgin (som vi rekommenderar) ett MÅSTE i skafferiet där hemma. För att få lite inspiration till att komma igång så finns här en topp 20 lista på hur du kan börja använda den fantastiska kokosoljan. Visst du t.ex att oljan kan fungera som läppbalsam och återfukta dina läppar på nolltid ?

rvård är även något som ständigt är på tapeten och att ta hand om sitt hår, vare sig om man är man eller kvinna, är alltid populärt så varför inte testa en hårinpackning med kokosolja ? Ditt hår kommer att tacka dig genom att bli vackert och glansigt och detta utan några artificiella konstigheter!

17 Feb 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)