Video på ryggövning (med pilatesboll) med 3 olika alternativ som kommer att utmana dig till max!

I förra inlägget tipsade vi om 3 olika bollövningar som var utformade för att stärka dina magmuskler och i detta inlägg tänkte vi bygga vidare på detta men istället tipsa om en övning som verkligen kommer att utmana dina ryggmuskler till 100%. För att kunna genomföra övningen så krävs en pilatesboll.

Men först och främst tänkte vi gå igenom en väsentlig sak som vi har fått en del frågor om. Det är vilken storlek man ska ha på sin pilatesboll. Där finns nämligen ganska många olika storlekar och vilken just du ska välja beror på hur lång du är. Vi har därför tagit fram en "bollguide" så att du ska kunna välja rätt storlek från början. Väljer man fel storlek så kommer man ha svårigheter att utföra sina övningar och de kommer inte att vara lika effektiva. Så detta bör man vara väldigt noggrann med. 

Storleksguide - Pilatesboll

 

Innan du köper så bör du kunna provsitta på bollen. Det är därmed ingen bra idé att köpa en pilatesboll på internet. Gå hellre till en sportaffär och ta hjälp av personalen. Prova dig fram tills du hittar en boll där dina knä och höfter ger en 90 graders vinkel när du sitter med rak rygg på den. Den vanligaste storleken är de som har en diameter på 65 centimeter och dessa är till för personer som har en kroppslängd på mellan 165-185 centimeter.  Är du kortare eller längre så finner du här nedanför en fullständig storleksguide. 

Är du:

155 cm eller kortare = Välj en boll med 45 cm i diameter 

155-165 cm = Välj en med 55 cm i diameter

165-185 = Välj en med 65 cm i diameter

185-200 = Välj en boll med 75 cm i diameter

2 meter och uppåt = Då ska din boll vara 85 cm i diameter

Men som sagt, testa bollen och var noga med där är 90 graders vinkel på dina knä och höfter när du sitter rakryggad på den. Detta är utan tvekan det viktigaste. 

Video på en ryggövning med 3 olika alternativ

 

Vi rekommenderar att du börjar med den "lättaste" varianten och kör 3 repetitioner. 12x3 brukar vara det ultimata. När du känner dig redo (efter ett par dagar) så kan du testa på variant två och efter ett par dagar till så kan du testa den svåraste varianten. Koncentera dig när du utför övningen och "tappa" inte kroppen någon gång under övningen. Du vinner ingenting på att slarva. 

 

Du kommer att märka en stor skillnad i dina ryggmuskler efter bara 1 vecka förutsatt att du gör övningen varje dag med 12x3 repetitioner. Testa själv och se!

18 Feb 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)