Vattenkrasse - Bladgrönsaken som gör underverk för din hälsa!

Vattenkrasse (även kallat Källfräne) är en bladgrönsak som gång på gång får stå i skymundan för lite mer välkända grönsaker inom samma kategori. För handen på hjärtat, du har väl inte alltför ofta vattenkrasse med i din traditionella sallad alternativt i din smoothie ? Om inte, så är det hög tid att tänka om då denna supernyttiga bladgrönsak faktiskt är kungen när det gäller antioxidanter.

Den har bland annat blivit utsedd av forskare till "världens nyttigaste supermat" och förutom att den är sprängfylld med vitaminer så finns där en rad olika olika anledningar om varför du kan få en oerhört positiv inverkan på din hälsa vid ett dagligt intag.

Här nedanför har vi listat de 3 absolut viktigaste punkterna om varför vattenkrasse borde ingå i din dagliga kost.

  1. Högt innehåll av PEITC som enligt studier är ett ämne som motverkar cancer och som forskarna även tror kan döda cancerceller.
  2. På grund av det höga innehållet av den kraftiga antioxidanten betakaroten så är det även en grönsak som kan få dig att se yngre och piggare ut. Istället för att lägga ut hundratals kronor på så kallade anti-age krämer, varför inte prova detta billigare alte
    rnativ ?
  3. Extremt bra när det gäller detox kurer! Efter exempelvis en helg med lite mindre nyttig mat och dryck så blir det perfekt att blanda i en "grön smoothie". På så sätt hjälper du kroppen att rensa sig själv på ett ett snabbt och enkelt sätt.

 

Låter väl inte så illa ? Vi hade kunnat rada upp ett dussintals positiva egenskaper till men dessa 3 ovanstående punkterna säger allt. Att köpa färdigodlat fungerar alltid såklart bra då det både är smidigt och lätt men hos Impecta kan man via nätet beställa fröer och därmed odla sina egna grönsaker. När det gäller vattenkrasse så går denna även att krukodla inomhus hela året. Annars gäller speciella såtider vid utomhusbruk.

85 gram om dagen räcker

En amerikansk studie visade att ett intag på 85 gram vattenkrasse per dag reducerade DNA-skador som är kopplade till cancer med 17% under 8 veckor. Testet involverade 30 män och 30 kvinnor där hälften var rökare och den andra hälften icke rökare. En otroligt intressant studie och kan man med såna här enkla medel öka chanserna till att inte drabbas av en av världens värsta sjukdomar så är valet ganska lätt för oss här på Superhälsa.

Vattenkrasse åker därmed in i vår dagliga kost och vi rekommenderar alla våra läsare att göra detsamma för tillsammans kämpar vi för en bättre hälsa!

1 Nov 2018

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)