Tips för grundläggande hudvård

Utseende och hälsa är något vi ofta kopplar samman. Ibland medvetet, andra gånger helt omedvetet. Att ta hand om sig själv på rätt sätt är inte bara bra för hudens hälsa, det kommer också ge ett mer estetiskt tilltalande resultat.

Allt börjar med att ta reda på vilken hudtyp man har. Fet hy beror på en överproduktion av fett i talgkörtlarna. Detta är vanligtvis ett resultat av hormoner i kroppen, men det kan även vara rent ärftligt eller bero på att man använder fel typ av hudvårdsprodukter.

Torr hy har det motsatta problemet. Personer med torr hy har otillräckligt med fettproduktion i talgkörtlarna och får därför strävare och fjälligare hud. Porerna är mycket små i torr hud och syns knappt.

Känslig hy blir lätt irriterad och röd. Den kan också vara något transparant på vissa håll. Det mest synliga tecknet på känslig hy är dock ytliga och vidgade blodkärl.

Den vanligaste hudtypen är dock något man kallar för blandad hy. Detta betyder att huden har en kombination av olika hudtyper. Den kan då vara fet på ett ställe och torr på ett annat.

När man köper hudvårdsprodukter är det viktigt att man skaffar sådana som är anpassade till ens hudtyp. En person med fet hy som använder produkter mot torr hy riskerar att förvärra problemen istället för att hjälpa dem.

Det är också smart att satsa på kvalitet över kvantitet när man köper hudvårdsprodukter. För att dra ned på kostnaden något kan man leta tips på sajten BilligtMakeup.se. Att hitta bättre priser på bra produkter kommer göra både plånboken och huden gladare.

5 Sep 2018

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)