3 vanliga riskzoner när det gäller spel på nätet

Det är väldigt många svenskar som tyvärr trillar dit när det gäller spelmissbruk. Historierna kring dessa människor är oftast snarlika om hur allt började. Små insatser från start men sen blir resultaten inte riktigt som förväntat och förlust efter förlust radas upp. Insatser ökas för att vinna tillbaka sina pengar och resten av utvecklingen kan du nog själv räkna ut...

Det är ett växande problem men i och med den nya lagen som trädde i kraft den 1:a januari 2019 här i Sverige så har det iallafall tagits ett steg i rätt riktning mot att försöka förhindra människor ifrån att hamna i spelmissbruk och ofta spela bort sina livsbesparingar. Det är ett fruktansvärt öde för dessa individer men också för familjer och folk runt omkring spelmissbrukaren då han/hon i många fall lånat pengar av nära och kära för att stilla sitt beroende. 

Då detta ämne är starkt kopplat till hur vi människor mår både psykiskt och mentalt så känns det helt rätt att skriva om det här på Superhälsa. Alltför många lider idag redan i det tysta och även fast att det kan vara skämmigt och oerhört svårt att räcka ut en hand för att få hjälp med sitt beroende så kan det även rädda ditt eller någon annans liv om man väljer att göra det.

Att sätta sig ner vid datorn och spela ska enbart vara förenat med spänning och underhållning. Ingen ångest eller rädsla för att spela bort pengar man behöver till annat ska vara involverad. Märker man själv att man inte riktigt har koll på läget vid spel på nätet ska man ALDRIG någonsin spela. Men kan man hålla det på en lugn och jämn nivå så kan det vara väldigt kul och dessutom kan man med en så kallad välkomstbonus utöka sina chanser till att kamma hem storkovan på exempelvis ett jackpott spel.

Men är du själv i riskzonen för att utsätta dig för ett beroende ? Eller du kanske känner någon som är på väg att trilla dit ? Här nedanför listar vi de 3 absolut vanligaste punkterna som man bör hålla ett extra öga på vid spel på nätet.

1. Lån av pengar

Om man har börjat låna pengar för att finansiera sitt spelande så är läget ganska kritiskt. Det innebär kort och gott att man inte längre har ekonomin som krävs för att spela och vid lån av pengar ökar inte bara risken för att spela bort mer utan dessutom sätta sig i en skuldfälla som kan bli svår att ta sig ur. Så lånar du pengar bör du omedelbart sluta och skaffa stöd/hjälp.

2. Lögner

Polarna kanske vill dra ut på krogen en lördagskväll men du ljuger ihop en historia för att sitta hemma och spela istället ? Eller du har kanske börjat ljuga för familjen/släkten när de vill träffas för att få mer tid över till ditt spelande ? En spelmissbrukare blir automatiskt expert på att ljuga och till sist blir det en del av vardagen att gömma undan sanningen då beroendet tar över helt och hållet. Känner du igen dig har du utan tvekan ett stort problem.

3. Tankarna på att spela finns där hela tiden

Ägnar du nästan varje vaken timme åt att tänka på spel i alla dess former ? Isåfall går hjärnan på högvarv och bekräftelsebehovet att spela och vinna pengar har stigit dig åt huvudet. Detta är en enormt stor varningsklocka som man bör ta på fullaste allvar.

11 Jan 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)